SUPORT LNB INTELSAT - HOTBIRD

suport 2 LNB

Instructiuni de montaj

 

SETUL DE COMPONENTE PENTRU MONTAREA LNB 2 LA

ANTENA DIGI TV

FIȘA TEHNICĂ

Setul de componente pentru montarea LNB 2 la antena DIGI TV se compune din:

- suportul pentru LNB 2;

- LNB 2;

- comutatorul DISEQC 2/1.

suport 2 LNBÎn figura 1 se prezintă amplasarea celor trei componente la antena de satelit.

FIG. 1

suport 2 LNBÎn figura 2 sunt prezentate reperele ce compun suportul pentru LNB 2.

 

Reperele ce compun suportul pentru LNB2 sunt :

  1. Piesa pentru sustinerea LNB2(plastic) --------1 buc; 9 Surub zincat M4x8 mm ------------- 2 buc
  2. Piesa pentru refixarea LNB1(plastic) identica cu 4 ----1 buc; 10 Saiba lata zincata Æ 4----------------- 6 buc
  3. Piesa metalica lunga, pentru extensia la LNB2 ----1 buc; 11 Saiba zincata Æ 4-----------------------6 buc
  4. Piesa metalica scurta, pentru extensia la LNB2 ---1 buc; 12 Piulita zincata M4-------------------- 6 buc
  5. Surub zincat M4x40 mm ---------------------- 4 buc;

INSTRUCȚIUNI DE MONTARE.

Este important de reținut că, în continuare, LNB-ul pentru satelitul INTELSAT 10-02 (THOR) 1° W se va intitula LNB 1, iar LNB-ul pentru satelitul HOTBIRD 13°E se va intitula LNB 2.

Reperele 1 brat sustinere LNB1, 2 suport inferior pentru LNB1, 3 semicolier superior pentru LNB1, reprezentate in figura cu linie intrerupta, se gasesc la antena offset pe care urmeaza sa se monteze suportul pentru LNB2.

Pentru a efectua mai ușor reglajele, vă recomandăm ca la montarea suportului pentru LNB 2 să nu strângeți șuruburile la maxim. Acestea se vor strânge definitiv numai după încheierea reglajelor!

ORDINEA OPERAȚIILOR

1. Se prinde piesa 6 de piesa 7 ca în figură, folosind șuruburile scurte 9. Spre piesa 6 se vor pune obligatoriu șaibele late ( 10 ) , iar spre piesa 7 șaibele normale ( 11 ).Se demontează semicolierul 3, care fixează LNB 1 pe antenă și se pune de-o parte, în așteptare. În locul semicolierului 3, se va monta piesa 5 peste care se va monta piesa 7, iar cu ajutorul a două șuruburi M4 (poz. 8), totul se va fixa pe piesa 2. Spre piesa 7 se vor pune obligatoriu șaibele late ( poz.10 ), iar spre piesa 2 șaibe normale ( poz. 11). Acest ansamblu va fixa LNB 1 și va pregăti extensia pentru LNB 2 prin intermediul pieselor 6+7.

2. LNB 2 se va introduce între piesele 3 și 4 și cu ajutorul celorlalte șuruburi M4 ( poz. 8 ), se va fixa de piesa 6. Spre piesa 6 se vor pune obligatoriu șaibe late ( poz. 10 ).

REGLAJE

1 Antena se va regla pe satelitul INTELSAT 10-02 ( THOR ) 1° W, folosind LNB 1 .

2. LNB 2 se va regla pe satelitul HOTBIRD 13°E. Distanța A, dintre cele două LNB-uri va fi minimă în vestul României și va crește cu cât ne deplasăm spre est, putând diferi funcție de dimensiunea și tipul antenei.

2.1.Pentru reglajul distanței A, dintre cele două LNB-uri, LNB 2 se va deplasa față de LNB 1 de-a lungul canalului practicat în piesa 6.

2.2.Reglarea unghiului axei LNB 2 în plan orizontal, față de de planul antenei, se poate face prin rotirea cu cateva grade a piesei 7 față de piesa 5 , sau prin rotirea piesei 4 față de piesa 6. Rotind ambele piese, se va extinde domeniul de reglaj, dacă acest lucru se impune.

2.3.Reglajul unghiului axei LNB 2 în plan vertical , față de planul antenei, se poate face prin rotirea piesei 6 față de piesa 7. Prin deplasarea piesei 6 față de 7 se mai pot face reglaje fine în plan vertical și orizontal. Este recomandat ca LNB 2 să fie reglat astfel încât , acesta s㠓priveasc㔠în apropierea punctului de pe antenă în care ”privește” și LNB 1.

NOTĂ : acest sistem a fost proiectat pentru antene offset cu dimensiunile cuprinse între 80 și 90 cm, dar nu este exclusă posibilitatea de a funcționa și pe antene cu alte dimensiuni.

 

RACORDUL COMUTATORULUI DISEQC 2IN1

Cele doua intrari ale comutatorului DISEQC se leaga la LNB1 si LNB2 iar iesirea la receptor. Legaturile se realizeaza folosind cablu coaxial de 75W .

Selectarea LNB1 sau LNB2 se face din meniul receptorului. La receptorul HYUNDAI se intra in meniu la “INSTALARE” iar apoi in submeniul “CONFIGURARE LNB”. La receptorul HUMAX se intra in meniu la “SETARE ANTENA” iar apoi in submeniul “DISEQC”.

Pentru detalii va rugam sa consultati cartea tehnica a receptorului.