Reducerea facturii cu electricitatea
Reducerea facturii cu electricitatea
Sponsor: ELNESS SRL
Instalatii electrice profesionale
Imbunatarirea factorului de putere

DIRECTIE ORIENTARE ANTENA PT. LOCUINTA DVS.Daca reusiti cu putina rabdare sa urmati indicatiile veti fi foarte incantati.

Am observant ca este nevoie sa explic mai detaliat cum putem folosi site-ul :

http://www.wsidigital.com/azel_finder.htm  care indica foarte simplu directia spre care puteti orienta antena parabolica cand doriti sa receptionati un anume satelit. Pentru inceput intrati se site-ul de mai sus unde descoperiti o harta din satelit si in centru hartii un semn in forma de picatura intoarsa de culoare verde. Din varful semnului porneste o linie dreapta tot de culoare verde. Locatia initiala pe harta este undeva in Atlanta SUA. Din acest punct de pornire veti trece la locatia casei sau blocului unde locuiti in felul urmator:

1.     Apasati succesiv pe semnul minus din coltul din stanga sus a hartii (Zoom -):

 

 

 

 

 

 

+

 

-

 

                                                          ↑ acesta

Veti observa ca harta se vede din ce in ce mai de sus si in final apare tot  continentul America de nord

2.     Puneti sageata mousului pe picatura verde . Cand sageata mousului se transforma in mana  faceti click stanga mouse si tineti apasat. Apoi mutati picatura verde spre dreapta in Europa, deasupra Romaniei. E nevoie dupa mutarea picaturii verzi sa apropiati locatia marind zoom-ul prin apasare pe semnul +

3.     Mutati succesiv mai departe picatura spre localitatea unde locuiti si dupa fiecare mutare mariti iarasi zoom-ul ( zoom+).  In felul acesta veti reusi sa mutati picatura chiar pe casa, blocul sau in curtea locuintei dvs., preferabil in locul unde aveti de gand sa instalati antena.

4.     Intre timp linia verde care pleaca din varful picaturii s-a colorat in rosu.  E timpul sa alegeti satelitul care va intereseaza. Daca sunteti interesati de programele romanesti fara plata intrati pe Programe Romanesti si pe a treia coloana e scris numele satelitului si orientarea E-W.

5.     Faceti click pe fereastra de deasupra hartii unde scrie 97W GALAXY 19 (G-19) si se va deschide un table cu toti satelitii. Selectati de aici satelitul care va intereseaza. De ex. 19,2E ASTRA 1H unde se afla mai multe programe romanesti. Deasupra hartii va ramane acest satelit iar linia din varful picaturii se preschimba iar in culoarea verde. Directia liniei verzi va indica directia in care veti orienta antena pentru satelitul ales.

6.     Puteti schimba iarasi satelitul de ex. 0,8W INTELSAT 10-02 si veti observa ca linia verde si implicit orientarea antenei se schimba putin.

7.     In concluzie va puteti lua diferite repere vizibile recunoscute pe harta (casa sau blocul vecin, alte repere) care sa va indice cu destula precizie spre ce indreptati antena. De stiut ca daca de la picatura pleaca linie de culoare rosie acel satelit nu poate fi receptionat.

 

Sper ca m-am facut inteles. Mult succes